Blog

Urmareste ultimile stiri

Evaluarea imobilelor

Evaluarea imobilelor Evaluare

  Evaluarea la timp a activelor imobiliare poate crește valoarea patrimoniului companiei și ajută la evitarea plății unor impozite mari.

  

 

       În cazul persoanelor juridice, impozitul pe imobilele deținute ca active se calculează prin aplicarea unei cote de impozitare asupra valorii de inventar a clădirii. Această valoare se actualizează în momentul evaluării sau reevaluării activului imobiliar.

Evaluarea periodică este importantă atât pentru a evita plata unor impozite mari, cât și pentru a actualiza valoarea activelor și astfel indicatorii financiari care au în formula de calcul această valoare.

În cazul în care valoarea activului imobiliar deținut nu este actualizată în ultimii 3 ani, cota de impozit poate ajunge la 20%, sau chiar 40% dacă au trecut 5 ani de la ultima evaluare, conform art. 253 din Codul fiscal.
Activele imobiliare evaluate la timp (cel puțin o data la 3 ani) au o cotă de impozitare cuprinsă între 0,25-1,50%, în funcție de hotărârea Consiliului Local.
Activ Real Estate, cu  o vastă experiență atât pe piața imobiliară, cât și în domeniul evaluărilor, vă oferă informații complete privind modalitatea de realizare a acestor evaluări, precum și consultanță privind actele necesare depunerii la timp a acestor evaluări, astfel încât activele din patrimoniul dumneavoastră să reprezinte un avantaj în analizele financiare.
Revaluarea activelor pentru 2015 trebuie realizată de către un expert autorizat ANEVAR și depusă la Primarie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *